Kerkibo is een openbaar dierenpark -met openingstijden- waar je allerlei (kinder)activiteiten kunt organiseren.

Wij hebben kippen, konijnen, cavias, schapen, geiten, varkens en veel vogels: witte duiven, fazanten, kwartels, vinken, kanaries en parkieten... en kippen natuurlijk, want dat zijn ook vogels!

 

Kinderboerderij Kerkibo is opgestart door buurtbewoners in 1982. Met een gat in de muur kraakten de bewoners de parochietuin, op zoek naar speelruimte voor de kinderen. Twee jaar later kocht de gemeente Tilburg de grond over van de kerk, kwamen er speeltoestellen en werd de boerderij officieel geopend. Bij de dierenweide stond jarenlang een caravan als werkhok.

In 2003 heeft bewonerscommissie van de Drömof-flat een volledige renovatie gerealiseerd middels giften en sponsoring vanuit de wijk. Bij de heropening kreeg de boerderij ook haar huidige naam. In de naam Kerkibo kun je "KERk & KInder BOerderij" lezen, maar er is geen binding met de kerk; in werkelijkheid is het de achternaam van een meisje dat meedeed aan een wedstrijd om een naam te verzinnen voor de kinderboerderij. Ze vulde haar naam in, op de verkeerde plaats... en won!

In 2013 nam de Wijkraad Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt het zakelijk beheer en de vrijwilligerscoördinatie over van ContourdeTwern. Bij het dertig jaar bestaan in 2014 en in de jaren daarna zijn diverse nieuwe dierenverblijven en kinderspeelmogelijkheden gerealiseerd.

In 2021 nam de Diamant-groep het algemene beheer over van de Wijkraad, maar de boerderij wordt nog altijd gesteund door buurtbewoners en vrijwilligers.

Taken beheerder Diamant: Dagelijks beheer op werkdagen, d.w.z. dieren voeren, onderhoud en schoonmaken dierenhokken, chalet, toiletten, paden etc, bezoekers van dienst zijn en wijzen op geldende gedragsregels. Openen en sluiten van de kinderboerderij op werkdagen.

Taken vrijwilliger(s): We hebben verschillende soorten vrijwilligerswerk op Kerkibo. Voor meer informatie kijk bij Contact -> Vrijwilliger worden?

{oziogallery 145}

Bezoekadres

Bisschop Bekkerslaan 202a, Tilburg; ingang onder Drömof-flat.

Kerkibo is ook bereikbaar via de Goirkestraat (Norbertijnerpoort).

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00

Zaterdag, zondag: 13:00 tot 17:00

Geen avondopenstelling

 

Voedertijden

Werkdagen 9:30 uur

Weekend 13:00 uur

Kinderen mogen desgevraagd de beheerder een handje helpen.

 

Coördinator

Paul Verbraeken Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mob. 06-5581 2505 (op werkdagen)

 

 

Volgende activiteit

Geen weer te geven evenementen