Kerkibo is een openbaar dierenpark -met openingstijden- waar je allerlei (kinder)activiteiten kunt organiseren. Wij hebben kippen, konijnen, cavias's, schapen, geiten, varkens, en allerlei vogels, waaronder witte duiven.

 

Kinderboerderij Kerkibo is opgestart door buurtbewoners in 1982. Met een gat in de muur kraakten de bewoners de parochietuin, op zoek naar speelruimte voor de kjinderen. Twee jaar later werd de grond gemeentelijk en de boerderij officieel geopend door de wethouder.

 

In het park kwamen speeltoestellen en op de boerderij stond jarenlang een caravan als werkhok. In 2003 heeft de bewonerscommissie van Drömof het chalet gerealiseerd. Bij het dertigjarig bestaan in 2014 is een nieuwe stal neergezet.

 

De kinderboerderij wordt nog altijd gedragen door buurtbewoners/vrijwilligers, in nauwe samenwerking met enkele vaste medewerkers van de Diamant-groep. Het is de bedoeling dat kinderboerderij Kerkibo onderdeel gaat uitmaken van de Stichting Wijkraad Goirke-Hasselt-Bouwmeesterbuurt. Dat betekent een overdracht van ContourdeTwern naar een eigen stichting op wijknivo.

 

In de naam Kerkibo kun je "KERk & KInder BOerderij" lezen, maar er is geen binding met de kerk; in werkelijkheid is het de achternaam van een meisje dat meedeed aan een wedstrijd om een naam te verzinnen voor de kinderboerderij. Ze vulde haar naam in, op de verkeerde plaats... en won!

 

Vrijwilligers:

Bennie Huis

Cees Mathijsen

Donna Drommond

Herman Fitters

Johan Franken

Ludo Jongbloets

Maarten van der Bijl

Meral Aynur

Peter van Hest

Said Lamtalssi

Stijn Schreurs

Diamant/ gemeente:

Ton Diepens

Bertus Wijchers

Mark Bergen Henegouwen (gemeentelijk coordinator dierenwelzijn)

 

ContourdeTwern:

Thans is geen sociaal werker met ons verbonden

 

Taken beheerder Diamant: Dagelijks beheer op werkdagen, d.w.z. dieren voeren, onderhoud en schoonmaken dierenhokken, chalet, toiletten, paden etc, bezoekers van dienst zijn en wijzen op geldende gedragsregels. Openen en sluiten van de kinderboerderij op werkdagen.

 

Taken vrijwilliger(s): We hebben verschillende soorten vrijwilligerswerk op Kerkibo. Voor meer informatie kijk bij Contact -> Vrijwilliger worden?

 

 

 

 

{oziogallery 145}

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Bezoekadres

Bisschop Bekkerslaan 202a, Tilburg; ingang onder Drömof-flat.

Kerkibo is ook bereikbaar via de Goirkestraat (Norbertijnerpoort).

 

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 9:00 tot 17:00

Zaterdag, zondag: 13:00 tot 17:00

Geen avondopenstelling

 

Voedertijden

Werkdagen 9:30 uur

Weekend 13:00 uur

Kinderen mogen desgevraagd de beheerder een handje helpen.

 

 

Volgende activiteit